REGIO – Afgelopen zondagmiddag kende WFHC Hoorn wisselend succes. De herenploeg ging met 3-1 onderuit tegen het lager geklasseerde Kraaien. De dames wisten daarentegen wel te winnen en blijven op koers voor promotie.

Kraaien – WFHC Hoorn heren 3-1
Bij Kraaien leed WFHC Hoorn een 3-1 nederlaag. ,,Zij staan een paar plaatsen onder ons. Dus eigenlijk moet je deze winnen” zei Machiel van der Wolf na afloop. De Hoornse hockeyers kende een prima start. ,,We hadden afgesproken met veel energie te spelen. Binnen een minuut kregen we een strafcorner, maar die ging er niet in” vervolgde de speler van de Hoornse ploeg. ,,We kregen nog meer kansen en ook die gingen er niet in. Aan de andere kant scoorde zij na tien minuten terwijl wij de betere ploeg waren”.

In het vervolg kreeg WFHC enkele strafcorners welke niet werden verzilverd. Kraaien wist hun strafcorner wel te benutten. ,,Dat maakte het voor ons erg lastig. Wij moesten forceren en in ons hoofd is dat geen goede combinatie. We zijn veel beter als we compact staan, de bal rond laten gaan en op die manier is het veel fijner hockeyen” aldus Van der Wolf. ,,Als je achter staat raak je gefrustreerd. Eigenlijk verlies je op die manier van jezelf”. Na de 3-0 wist Freek Mozer nog iets terug te doen. ,,De 3-1 kwam te laat om aan te sluiten”.

Mijdrecht – WFHC Hoorn dames 0-4
De damesploeg van WFHC Hoorn beleefde juist wel een fijne middag. ,,Heel lekker” vond Eduard Haavekost. ,,Na vijftien minuten kwam de ploeg uit Hoorn door Kelly de Groot op 0-1 tegen Mijdrecht. ,,We hadden een beetje overwicht. De tweede treffer kwam er snel achteraan”. Een tip-in van Noa de Smit betekende de 0-2.

Haavekost kon tevreden zijn over zijn achterhoede. ,,We hebben eigenlijk geen grote kansen tegen gekregen. Achterin stond het goed” aldus de coach. ,,Voorin moesten we er een beetje omheen hockeyen. Het was geen grootse wedstrijd maar we scoorden er uiteindelijk nog twee doelpunten bij”. Die werden gemaakt door Noa de Smit en Emma van Dulmen.

,,Ik ben wel tevreden. We scoorden er vier, en kregen er nul tegen. Zo blijven we op koers voor wat we willen behalen. En dat is promoveren. Als we doorzetten wat we nu aan het doen zijn dan kunnen we promotie halen”.