HOORN/VOLENDAM - In de Eredivisie zaalvoetbal hebben beide Hoornse ploegen vrijdagavond een driepunter behaald. HV/Veerhuys haalde zelfs fors uit door Groene Ster met maar liefst 11-2 terug te wijzen. Een gehavend Hovocubo won met 2-3 in Volendam.

Veerhuys kende net als een week eerder in het bekerduel tegen FC Marlène een bliksemstart waarin het binnen mum van tijd op een 3-0 voorsprong stond en uiteindelijk met 5-0 ging rusten. Tegenstander Groene Ster kwam er niet aan te pas in Hoorn en werd uiteindelijke met een gevoelige nederlaag terug naar het verre Vlissingen gestuurd. Jorg Ooievaar opende het doelpuntenbal met twee treffers op rij en nog in de derde minuut had Younes Darri de stand al op 3-0 gebracht voor de ploeg van coach Antoine Gooijers.

In de tweede helft mocht ook de talentvolle Sem Biezen, uitkomend voor Jong Oranje, zijn steentje bijdragen aan de ruime zege door twee keer te scoren.

HV/Veerhuys - Groene Ster 11-2 (5-0)

Doelpunten HV Veerhuys: Darri (3), Ooievaar (3), Biezen (2), Suleiman, Van Halderen, Buurman

Hovocubo van coach Sander van Dijk moest het doen zonder belangrijke spelers als Mats Velseboer en Yoshua St. Juste, maar bakte toch de winst bij ZVV Volendam. De Hoornse formatie controleerde het grootste gedeelte van de wedstrijd en stond bij de rust met 1-2 voor door treffers van Appie Attahiri en Mo Darri. David Albert bracht in de tweede helft de marge op twee waarna een spannende slotfase volgde waarin ZVV Volendam vlak voor tijd de aansluting vond en zelfs nog de paal raakte. gezien het spelbeeld was de overwinning van Hovocubo echter terecht.

ZVV Volendam - Hovocubo 2-3 (1-2)

Doelpunten Hovocubo: Attahiri, Darri, Albert