REGIO – Derdeklassers De Blokkers en Westfriezen liepen afgelopen zondag beiden tegen een nederlaag aan. Een klasse lager slaagden HSV Sport 1889 en Always Forward er wel in om te zegevieren.

VVW – De Blokkers 2-1
De Blokkers kende een sterke start. Al na twee minuten nam het door een benutte penalty van Davey Janzen bij VVW de leiding. Toen de gastheer tien minuten voor rust een rode kaart kreeg leek het er beter uit te zien voor de gasten. ‘We kregen nog wel wat kansen, maar die maakten we niet’, zag Constantijn Schouten. Na de pauze ging VVW er vol voor en na een kwartier kwam het op gelijke hoogte. ‘Daarna ging het gelijk op, kregen wij ook nog wat kansen, en maakten zij door een penalty de 2-1.’ De Blokkers besloot te drukken, maar de gelijkmaker bleef uit. ‘Het mocht niet baten. Het geluk was niet aan onze zijde.’

Westfriezen – Hauwert’65 1-2
Ook Westfriezen ging onderuit. ‘We moeten concluderen dat het een terechte nederlaag is. Wij waren niet goed, teveel spelers waren ondermaats’, verzuchtte Patrick Huisman na afloop. ‘Hauwert heeft er goed van geprofiteerd en terecht gewonnen.’ Nadat twee grote kansen nog werden gekeerd door de thuisploeg kwam Hauwert’65 in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong.

Vrij snel na rust kopte Max Broers de 1-1 binnen, maar twee minuten later betekende een rake vrije trap de 1-2. ‘Toen liepen we weer achter de feiten aan. Als je onder je niveau speel dan buig je dat niet meer recht.’

Kwiek’78 – HSV Sport 1889 2-3
In Avenhorn kwam Kwiek, dat vol op de aanval speelde, al snel op voorsprong. Het was Mick van der Gulik die van afstand de 1-1 binnen schoot. ‘Wij kwamen toen beter in de wedstrijd’, zag Ricardo Pengel. Toch kwam de gastheer weer op voorsprong. Na de pauze tekende Nicolas Groot al snel voor de 2-2. Doelman Gerald Oosterwolde hield zijn ploeg vervolgens met enkele fraaie reddingen op de been. Vlak voor tijd bezorgde Pengel HSV Sport alsnog de volle buit. ‘Het was al met al een zwaar bevochten overwinning op karakter.’

Apollo’68 – Always Forward 1-2
Eerder dit seizoen won Always Forward nog met 5-0 van Apollo’68, afgelopen zondag ging het minder gemakkelijk. De gehavende Hoornse ploeg had moeite met het veld, terwijl de thuisploeg zich beter thuis voelde, voor elke meter streed en regelmatig de grens op zocht. Toch was het Always Forward dat de score opende. Lucas Varewijck ontdeed zich van zijn tegenstander en tekende voor de 0-1. Op slag van rust was het Tom de Weerd die een terechte toegekende strafschop feilloos in schoot, 0-2.

Na rust zocht Apollo’68 naar de aansluitingstreffer. Die kwam er in de slotfase. Coach Yotti Papamelodias: ‘Uiteindelijk wisten we nu wel te doen wat we vorige keer verzuimde te doen. Met kunst en vliegwerk de drie punten in zekerheid stellen.'