ROERMOND/HOORN – Hovocubo en HV Veerhuys zijn er afgelopen vrijdag in geslaagd om hun competitiewedstrijd te winnen. Waar Hovocubo een zakelijke zege boekte, wist Veerhuys een doelpuntrijk duel te winnen.

Tigers Roermond – Hovocubo 1-4 (0-2)
‘Het was zakelijk. Gecontroleerd, goed, scherp en heel volwassen’, omschreef Dave Stet de wedstrijd die Hovocubo speelde. In Roermond won de ploeg met 1-4 van Tigers Roermond. ‘Alleen in de laatste vijf minuten was het minder omdat we wat laks werden. Daarvoor was iedereen scherp.’

De Hoornse ploeg ging halverwege al met 0-2 aan de leiding. Dat had het te danken aan doelpunten van Mats Velseboer en Yoshua St. Juste. In het tweede bedrijf liep Hovocubo via Amrani verder uit, kreeg het een tegentreffer en bepaalde Amrani de eindstand uiteindelijk op 1-4. ‘Er was maar één ploeg die wilde voetballen en dat waren wij. Zij waren gevaarlijk in de counter’, vervolgde de sluitpost. ‘Maar Roermond uit, ik zie hier weinig ploegen winnen. Je maakt een lange reis en er zitten een paar aardige spelers.’

Volgende week wacht er een aardige krachtmeting voor Hovocubo. In eigen huis neemt de ploeg het op tegen FC Marlène.

Scoreverloop: 0-1 Mats Velseboer, 0-2 Yoshua St. Juste, 0-3 Zakaria Amrani, 1-4 Zakaria Amrani.

HV Veerhuys – Sporting Harderwijk 9-5 (5-3)
HV Veerhuys pakte afgelopen vrijdagavond tegen Sporting Harderwijk de volle buit. Toch was coach Peter van der Slikke niet helemaal tevreden. ‘Het was matig. Ik vond dat we verdedigend teveel weggaven. Daar lag het probleem’, aldus de oefenmeester. ‘Wij maken het de tegenstander makkelijk, het is niet zo dat zij het ons moeilijk maken.’

Het competitieduel kende een doelpuntrijk begin. Via Mark Zwagerman en Younes Daari nam Veerhuys al in de tweede minuut een 2-0 voorsprong. De gasten deden in de vijfde minuut iets terug. ‘Het leek een soort flipperkast. Om en om kansen. We moeten zuiniger spelen in balbezit’, vervolgde de coach. Toch bleef de Hoornse ploeg de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score. Na de 5-3 van Sporting Harderwijk kon de gastheer de score opvoeren en pakte het dus de zege. ‘Ik heb vooraf gezegd dat als het niet gaat zoals het moet dan moet het zoals het gaat.’

Scoreverloop: 1-0 Mark Zwagerman, 2-0 Younes Daari, 3-1 Jorg Ooievaar, 4-2 Mo Darri, 5-2 Mo Darri, 6-3, Mark Zwagerman, 7-3 Mo Darri, 8-3 Younes Daari, 9,5 Younes Daari.