REGIO – Afgelopen zondag was een succesvolle dag voor De Blokkers, Westfriezen en Always Forward. De drie ploegen wisten allen een overwinning te boeken in de tweede speelronde.

VVS’46 – De Blokkers 1-2 (0-0)
‘Ik ben een blije trainer’, stelde een opgetogen Constantijn Schouten. In Spanbroek boekte De Blokkers een 1-2 zege op promovendus VVS’46. ‘Vier punten uit twee wedstrijden had ik niet verwacht. We zijn zeven spelers kwijtgeraakt. Kwalitatief zijn we één van de mindere, maar als collectief staan we voor elkaar.’ vervolgde de oefenmeester.

Namens De Blokkers troffen Davey Jansen (penalty) en Mark de Wit (kopbal) doel. ‘Op het einde van de wedstrijd vond ik ons betere ploeg. Op basis daarvan en omdat we voetballend beter waren vond ik ons de terechte winnaar.’

Westfriezen – Winkel 4-1 (1-0)
Tegen promovendus Winkel boekte Westfriezen een 4-1 zege. ‘Een dikverdiende zege. We hebben een best redelijk goede wedstrijd gespeeld, we zijn niet echt in de problemen geweest’, zei Patrick Huisman na afloop. ‘Dit is na vorige week (gelijkspel bij Hugo Boys, red.) de juiste reactie. Dit is heel prettig.’

Namens Westfriezen opende Danilo Apreda de score. Youri Akkerman zorgde met een hattrick voor de andere doelpunten.

Always Forward – KSV 3-1 (0-0)
In eigen huis versloeg Always Forward het Heerhugowaardse KSV. ‘Nadat Quinten Gorissen de score in Hoorns voordeel had geopend kreeg doelman Marlon Coco een rode kaart. De penalty werd door de bezoekers benut. ‘Hierna waren wij extra gebrand om de overwinning binnen te slepen en maakte we in korte tijd de 2-1 en 3-1.’ zei Patrick Bruins na afloop. De tweede en derde treffer vielen via Tommy de Weerd.

Ook hoofdklasser Hollandia boekte afgelopen zondag een zege.