LISSE – De heren van WFHC Hoorn gingen afgelopen vrijdagavond op bezoek bij competitiegenoot Hisalis, met als inzet een plek in de volgende bekerronde. In Lisse wist het de goede vorm die het heeft vast te houden, 0-5.

In de competitie eindigde het treffen tussen beide teams in een 3-3 gelijkspel, met twee afgekeerde doelpunten voor WFHC Hoorn. Tijdens de Silver cup werd het 0-5 in het voordeel van de Hoornse hockeyers. Na de openingstreffer van Naut Naber scoorde het voor rust nog de 0-2 door Mark Bernard.

Met dominant spel wist WFHC Hoorn de tweede helft te controleren en moest Hisalis iets gaan forceren. Door een wisselende hoge druk van de thuisploeg ontstond er ruimte voor de Hoonrse ploeg om de spitsen te bereiken. Door een mooie breedte bal van Jeffrey Faas creëerde het een strafcorner die Freek Mozer wist te benutten.

Door het maken van de 0-3 kwam er een boost in het moraal van WFHC Hoorn. Snel volgde de 0-4 van Mark Bernard die via Naut Naber bereikt werd. Daarna werd Naber zijn assist beloond met zijn tweede goal die de eindstand op 0-5 bepaalde. Doelman Floris Meijneke wist het doel opnieuw schoon te houden.

Vorige week wonnen de dames van WFHC Hoorn en bereikten zo ook de volgende bekerronde.