HOEVELAKEN – De heren van WFHC Hoorn namen het afgelopen vrijdagavond op tegen Hoevelaken. De Hoornse hockeyers keerden met de volle buit huiswaarts, 3-5.

In de laatste wedstrijd van het vorige seizoen kreeg de doelman Wiebe van der Molen een rode kaart. Doordat de begeleiding van het eerste herenteam van WFHC Hoorn niet op de hoogte was van de schorsing die hij had deed de sluitpost de eerste twee wedstrijden van het seizoen mee. Als straf kreeg WFHC Hoorn drie punten in mindering. Daarnaast moesten de duels tegen Hoevelaken en Gouda, die beiden werden gewonnen. worden overgespeeld.

De wedstrijd tegen Hoevelaken werd afgelopen vrijdagavond overgespeeld. De Hoornse ploeg was logischerwijs gebrand om het duel winnend af te sluiten. 'Na een slap begin waarin we mee gingen met het niveau van Hoevelaken wisten we voor rust nog de 2-1 te maken via Naut Naber', zei Casper Kieftenburg. 'Na een stevige teambespreking gingen we vol moed de tweede helft in. Vanaf toen werd het een doelpunten regen.'

Via Machiel van der Wolf werd de 2-2 gescoord en al snel scoorde Lucien van den Hombergh de 2-3. In het vervolg scoorde Hoevelaken de 3-3 waarop Freek Mozer antwoordde met een harde sleep in het net, 3.4. In de laatste minuten scoorde Naut Naber de 3-5 om de overwinning veilig te stellen. Kieftenburg: 'Het is een heerlijke overwinning waarin de drie punten die eerder behaald waren gewoon lekker met ons mee naar huis gaan. De strijdlust stond zeker centraal in de tweede helft.'