HOORN – Er werd reikhalzend naar toegeleefd bij WFHC Hoorn. In eigen huis nam de ploeg het in de vijfde ronde van de Silver Cup op tegen AMHC. Op een goedgevuld sportpark zorgde de Hoornse derdeklasser ploeg voor een stunt door de eersteklasser uit Alkmaar te verslaan, 2-1.

Na afloop was Emma van Dulmen al schor van het schreeuwen. Het bekerduel werd afgewerkt onder fijne omstandigheden. ‘De sfeer was heel leuk met vuurwerk en rookbommen. Het was super gezellig’, aldus Van Dulmen.

Na afloop was het nog altijd genieten voor WFHC Hoorn, dat in het bekertreffen knap wist te winnen van AMHC. Willemijn van Ernst, die in het verleden bij de Alkmaarse ploeg speelde, kwam voor de pauze twee keer tot scoren. ‘We begonnen goed en speelden fel’, merkte Van Dulmen. ‘Na rust kwamen we vol onder druk en toen kwamen we er heel moeilijk uit. Toch wisten we stand te houden.’ De gasten konden één keer iets terugdoen, maar WFHC Hoorn kon de voorsprong behouden. ‘We kunnen veel leren van deze wedstrijd, maar dat we ook zeker de positieve dingen moeten meenemen naar zondag.’