Hoorn – Op woensdag 25 april wordt er voor 55-plussers een kennismakingstraining Fithockey gegeven. De training duurt van 10:00 tot 11:00 uur. Dit zal gebeuren op het complex van de West-Friese HockeyClub Hoorn.

Fithockey staat voor sporten in de buitenlucht en veilig bewegen in teamverband. Maar ook voor het opdoen van sociale contacten en veel lol met elkaar maken. Kortom, Fithockey is gezond én gezellig. WFHC Hoorn nodigt u graag uit om eens een kijkje te nemen en deze sport zelf te ervaren.

De 55-plussers van nu zijn fitte senioren die midden in het leven staan. Sporten hoort daarbij. Fithockey is dé teamsport bij uitstek voor 55-plussers die gezellig en gezond willen sporten in de buitenlucht. Voor Fithockey is geen ervaring nodig. Iedereen kan gewoon mee doen. Het wordt gespeeld met teams van dames en heren door elkaar. Zonder al te veel inspanning kan kennis worden gemaakt met het kunstgrasveld, de materialen, de hockeytechniek en de spelregels. Er wordt gespeeld met een knots en een zachte bal waardoor Fithockey dan ook een zeer veilige sport is.

De WFHC-spelleider verzorgt één keer per week een training. Deze training vindt elke woensdag van 10:00 tot 11:00 uur plaats. De 55-plussers kunnen voor en na de training in het clubhuis genieten van een kopje koffie of thee.