LISSE – WFHC Hoorn heeft de succesvolle reeks in de competitie weten door te trekken in de Silver Cup. In een enerverend en doelpuntrijk duel boekte de Hoornse hockeysters een zege op competitiegenoot Hisalis, 4-6.

In de competitie is WFHC Hoorn uitstekend begonnen. Na zes wedstrijden is de hockeyploeg nog zonder puntverlies en bezet het de koppositie in de Derde Klasse A. In het bekerduel trof het met Hisalis de nummer voorlaatst. ‘Het was een lichtelijk fysieke wedstrijd’, zei Emma van Dulmen na afloop.

In Lisse schoot WFHC Hoorn sterk uit de startblokken. Via Meagan Klaij kwam het al snel op een 0-1 voorsprong, maar hierna zakte het in. Hisalis profiteerde optimaal van verdedigende fouten en pakte zo een 3-1 voorsprong. Nog voor de rust wist de ploeg uit Hoorn zich te herpakken en via Van Dulmen en Willemijn van Ernst op gelijke hoogte te komen. ‘Na rust begonnen we sterk en liepen uit naar 3-5’, vervolgde van Dulmen. Van Ernst en Klaij zorgen voor die treffers. ‘Daarna zakte het in, werd het 4-5 en dus erg spannend.’ vervolgde Van Dulmen. Twee minuten voor tijd besliste Noa de Smit het duel door de 4-6 te maken. ‘We willen de beker winnen, want dan komen we volgend jaar in de Gold Cup. Het is misschien wel te hoog gegrepen, maar we zien wel hoe ver we komen.’

Ondanks dat WFHC Hoorn graag ver wilt komen in het bekertoernooi is de competitie het belangrijkste. Daarin speelt het komende zondag in eigen huis tegen nummer twee Shinty.