HOORN – Afgelopen zondagmiddag hebben de heren en dames van WFHC Hoorn de veldcompetitie hervat. Waar de heren hard onderuit gingen, boekte de dames een overwinning.

WFHC Hoorn (heren) – Muiderberg 1-7
Op eigen veld gingen de heren van WFHC met 1-7 onderuit tegen Muiderburg. ,,Zij staan onder ons en hebben kwalitatief mindere spelers dan ons” zei Machiel van der Wolf na afloop. ,,Het doel was om direct druk te zetten. De energie zat er echter niet in”. Halverwege keek de Hoornse hockeyploeg al tegen een 0-3 achterstand aan.

,,Dit was de meest slechte wedstrijd die we dit seizoen hebben gespeeld” vond de speler. ,,Je hoopt dat we ons na rust herpakten en de aansluitingstreffer maakt, maar het baltempo was te laag. We maakten teveel individuele acties en technische fouten” aldus Van der Wolf. ,,Bij de 0-4 ontbrak er energie. Er was niemand in het team de op stond”. Bij een 0-6 tussenstand scoorde Freek Mozer de 1-6. ,,Maar toen was het al gedaan”.

WFHC Hoorn (dames) – Maarssen 1-0
,,Deze overwinning is heel lekker. Ik ben er erg content mee” zei Eduard Haavekost na afloop van de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Maarssen. ,,In de eerste vijftien minuten hadden we het overwicht. We hadden balbezit en kregen kansjes” zag de coach. ,,Na vijftien minuten scoorden we de 1-0”. WFHC Hoorn maakte voorin gebruik van de ruimte die het kreeg, maar wist grote kansen niet te benutten.

,,In de tweede helft heb ik benadrukt dat we moeten verdedigen en in de man van je teamgenoot moest komen” vervolgt Haavekost. ,,We begonnen de tweede helft heel slap en gaven weinig druk”. Na een paar wissels pakte Hoorn het initiatief weer. ,,We hebben een paar keer gewisseld en toen kwam de pit erin. We hebben keihard geknokt tot de laatste snik. Het was een lelijke tweede helft, maar ik ben blij met de punten”.