REGIO – Tegen het tot dit weekend nog ongeslagen FIT behaalde de heren van WFHC Hoorn een 3-4 overwinning. De dames gingen bij koploper Soest met 3-0 onderuit.

FIT – WFHC Hoorn heren 3-4
“Dit is heel lekker” zei Machiel van der Wolf”, na afloop van de met 3-4 gewonnen uitwedstrijd tegen FIT. “We kenden een goede start.” Freek Mozer was voor WFHC Hoorn wederom erg belangrijk. Hij nam drie van de vier treffers voor zijn rekening. Ook Nick Dekker wist een doelpunt te maken.

“We hebben het heel erg spannend gemaakt. Door een ongelukkige treffer werd het 2-4 en in de laatste twintig minuten kregen we een hele hoge pres tegen. We wisten niet meer goed wat we moesten doen en toen hebben we paniek hockey gespeeld”, vervolgde de speler/trainer. Uit een strafcorner kwam de thuisploeg tien minuten voor tijd op 3-4. “We hebben heel hard gevochten en dat is goed om te zien.”

Soest – WFHC Hoorn dames 3-0
Op bezoek bij koploper Soest leed de damesploeg van WFHC Hoorn een 3-0 nederlaag. “Het zat er niet in vandaag. We begonnen ook niet goed, te ontspannen”, zei Eduard Haavekost. “We waren niet scherp bij de 1-0.”

Vrij snel erna wist Soest de 2-0 te maken. “Toen begonnen we wel wat beter te spelen maar we waren slordig in de opbouw. We kregen wat kansen vlak voor rust, onder meer twee à drie strafcorners. We hadden voor rust kunnen toeslaan maar toen lukte het net niet.”

De damesploeg begon na rust goed en zat er bovenop. “We hebben gevochten, maar de beleving en scherpte was er net niet bij ons.”