HOORN – Zowel op zaterdag 9 juni als zondag 10 juni spelen de dames van Jong Oranje een oefenwedstrijd tegen Jong Engeland. Een uniek spektakel op het complex van hockeyclub WFHC Hoorn aan de Roskam te Zwaag. De wedstrijd op zaterdag begint om 12:00 uur en op zondag om 11:00 uur.

De accommodatie van WFHC Hoorn is uitermate geschikt voor het spelen van topwedstrijden. De waterkunstgrasvelden liggen er prima bij en het ultramoderne clubgebouw is perfect toegerust om veel bezoekers in een gezellige ambiance te ontvangen. “Het is voor het WFHC-bestuur belangrijk om zulke internationale evenementen binnen te halen”, aldus Carole Roozeman, de voorzitter van de hockeyvereniging. “De organisatie van een dergelijk evenement genereert veel publiciteit en draagt zeker bij tot de werving van nieuwe junior-, en senior leden. De cijfers wijzen uit dat er in de regio West-Friesland nog voldoende potentieel is om de hockeysport te laten groeien”, aldus Roozeman. “Ook de gemeente Hoorn wordt hiermee internationaal op de kaart gezet!”, zo besluit zij.

Het is overigens niet voor het eerst dat WFHC een interland krijgt toegewezen. In 2015 fungeerde WFHC namelijk al als Oranje-gastheer voor de interland tussen Nederland en Ierland. Voorts zet WFHC de vereniging internationaal op de kaart door de organisatie van het jaarlijks Easter Tournement. Op dit paasjeugdtoernooi geven telkenjare teams uit onder meer Zuid-Afrika, Engeland en Duitsland acte de présence.

Op zondag kunnen de toeschouwers niet uitsluitend genieten van internationaal tophockey, maar ook van tophockey van eigen bodem. De dames van WFHC nemen het die dag op tegen het Utrechtse Zwaluwen. Na de dameswedstrijd betreedt om 14:45 uur het Hoornse herenteam de arena. Het WFHC Heren 1-team treft Castricum als tegenstander. Een heuse clash tussen de nummers drie en vier van de ranglijst.

Ook voor de (jongste) jeugd is het volop genieten in het weekeinde. Op zowel zaterdag (10:00 tot 11:45 uur) en zondag (10:00 tot 14:45 uur) is er een heel veld ingeruimd voor de Hockey Instuif. Een veld vol met uitdagende activiteiten. Alle kinderen kunnen aan de activiteiten meedoen. Een uitgelezen kans voor (nog) niet-hockeyende kinderen om ook eens nader kennis te maken met het prachtige hockeyspel. En bovenal met de sportieve en vriendschappelijke sfeer die zo kenmerkend is voor het hockey.

Het hockeyweekeinde wordt afgerond met de huldiging van de trotse hockeykampioenen van WFHC Hoorn. Hoewel het officiële competitieseizoen medio juni eindigt, staan er nog volop activiteiten gepland in de zomermaanden, zowel schoolhockey en zomerhockey voor de schoolgaande jeugd als trimhockey en fithockey voor respectievelijk de liefhebbers en de 55-plussers.