DRIEBERGEN-RIJSENBURG/WOERDEN – Zowel de heren als de dames van WFHC Hoorn kunnen terugkijken op een geslaagd weekend. Beide teams wonnen hun uitduel en zijn daardoor weer een stap dichter bij het ultieme doel: kampioen worden.

Shinty – WFHC Hoorn dames 1-3
De uitwedstrijd bij Shinty was de laatste horde richting de kampioenswedstrijd. Het werd een horde die genomen werd. ‘We zijn echt heel blij. Voor rust was het super goed, vooral in de eerste tien, vijftien minuten’, jubelde Emma van Dulmen. WFHC Hoorn speelde haar eigen spelletje en nam via Willemijn van Ernst een 0-1 voorsprong. ‘Daarna werden we wat slordiger en maakten zij de 1-1.’

Nadat alles in de rust weer op scherp werd gezet drukte de Hoornse hockeyploeg door. Twee treffers van Van Ernst leverde Hoorn een 1-3 voorsprong op. Van Dulmen: ‘Daarna hebben we het dicht gehouden en kansen gekregen die er niet in gingen. We hebben een goede wedstrijd neergezet en mogen ons nu opmaken voor de kampioenswedstrijd.’ Volgende week kan de ploeg de titel in de wacht slepen in een rechtstreekse confrontatie met directe concurrent Kieviten.

Woerden – WFHC Hoorn heren 1-2
Op bezoek bij laagvlieger Woerden maakte de herenploeg van WFHC Hoorn het onnodig spannend. De gastheer nam na vijftien minuten een 1-0 voorsprong. ‘Doordat wij heel slordig waren en niet in ons ritme zaten’, aldus Casper Kieftenberg. ‘In de rust zijn we boos op elkaar geworden en elkaar op scherp gezet.’

Het had effect, want een minuut na rust sleepte Emile Stegeman een strafcorner, waarna Lucien van den Hombergh de gelijkmaker binnen werkte. ‘Na rust waren we erg dominant maar maakten we het veel te spannend’, vervolgde Kieftenburg. In de slotfase bezorgde Stegeman de Hoornse ploeg alsnog de zege.