REGIO – In de Derde Klasse deed Westfriezen goede zaken. De ploeg boekte een 0-1 overwinning bij SEW en verkleinde zo het verschil met de koploper uit Nibbixwoud. De Blokkers en HSV Sport 1889 pakten een punt, terwijl Always Forward onderuit ging.

SEW – Westfriezen 0-1
‘Een zwaarbevochten zege’, aldus Patrick Huisman. ‘Het was niet het meest hoogstaande op technisch gebied, het speelde zich voornamelijk op middenveld af.’ Nadat een doelpunt van SEW werd afgekeurd wegens buitenspel scoorde Wesley Mak de 0-1. ‘Het is fijn dat we het gat hebben weten te verkleinen. Ik vond onze spelopvatting beter dan SEW, al vind ik dat we beter hadden gekund.’

Door de zege bedraagt de achterstand op SEW nog vier punten.

De Blokkers – KGB 0-0
In eigen huis speelde De Blokkers met 0-0 gelijk tegen KGB. ‘Het was niet zo saai als het doet vermoeden. Er waren genoeg kansen en meerder één op één situaties’, zei Constantijn Schouten die de puntendeling terecht vond. ‘Er ging heel veel goed maar ook veel fout. Zij kregen drie à vier kansen en wij evenveel. Er was niet echt een ploeg de betere, alleen wij in de laatste twintig minuten.’

KSV – HSV Sport 1889 2-2
Op bezoek bij KSV speelde HSV Sport 1889 met 2-2 gelijk. Uit een counter was het René in de Betouw die de socre opende. ‘KSV zette veel druk in de eerste helft, maar waren vrij ongelukkig in de afronding’, aldus Ricardo Pengel. De gastheer schoot twee keer op de paal en eenmaal op de lat. Na een 0-1 ruststand was het spelbeeld na rust hetzelfde. Nadat de gastheer tweemaal scoorde wist HSV Sport de stand weer gelijk te trekken via een rake penalty van Nick Bruinsma en kreeg KSV rood. ‘Daarna gingen wij ol zoek naar de winnende maar ondanks een aantal kansjes mocht het niet baten. Qua spelbeeld is een gelijkspel uiteindelijk terecht.’

Strandvogels – Always Forward 4-2
Always Forward begon afgelopen zondag geconcentreerd aan het uitduel tegen Strandvogels. Na een half uur kwam de gastheer uit het niets via een spelhervatting op 1-0. Nog voor rust trok de Hoornse ploeg de stand via Diovaris Balentina gelijk. ‘ Na rust was hetzelfde verhaal. Wederom een spelhervatting, een vrije trap waar wij slecht op anticipeerde. De scherpte kan het niet zijn want dat waren ze op veel andere momenten juist wel’, aldus Yotti Papamelodias. Na de 2-1 (wederom uit een spelopvatting) bleven twee opgelegde kansen onbenut. Strandvogels wist vervolgens uit te lopen naar 4-1, dankzij een ongelukkig moment en een penalty. Hierna kon Caio Chioccarelli nog iets terug kon doen. ‘Die was voor de statistieken, maar we verloren gewoon onnodig en knullig. Dit soort doelpunten krijgen wij te vaak tegen, een hele vervelende constatering.’

Fotografie: Gerrie Meijer