HAUWERT - SV Westfriezen is de terechte kampioen van de 3e Klasse A. Met nog twee wedstrijden te gaan wist de formatie van trainer/coach Joep Groen met het kleinst mogelijke verschil te winnen bij Hauwert '65 (0-1) waardoor het onbereikbaar is voor de concurrentie.


Het was in de afgelopen maanden spannend in de bovenste regionen van 3A waar de ploegen elkaar voortdurend afwisselden. FC Medemblik, Grasshoppers en SEW maakten het Westfriezen lastig en daarachter zaten ook VVS '46, Con Zelo en Always Forward lang op het vinkentouw. Terwijl die ploegen broedermoord pleegden door elkaar de punten afhandig te maken bleek de equipe van Groen in de laatste weken de sterkste. Waar FC Medemblik gisteren weer punten liet liggen daar is de voorsprong van Westfriezen op de concurrentie inmiddels gegroeid naar tien punten na de nipte zege op Hauwert '65.

Dat Hauwert '65 bleef nog lang op de been tegen de geel-witte brigade al viel er op de zege van de gasten niets af te dingen. Het was namelijk vooral aan doelman Robin Blaak te danken dat de thuisploeg het zo lang vol hield.De keeper stopte niet alleen een strafschop van Mitchell Gieltjes, maar hield ook Youri Akkerman, Wesley Mak en Casper van Beek van het scoren.

Toch was het laatstgenoemde Van Beek die in de 65e minuut Blaak alsnog liet capituleren door de bal van dichtbij binnen te tikken. Het doelpunt zorgde voor dolle vreugde en omdat Westfriezen het duel daarna geconcenteerd kon uitspelen werd dat feest na het laatste fluitsignaal nog eens uitgebreid op het veld en uiteraard later in de eigen kantine te Zwaag.