ZWAAG - Westfriezen heeft twee dure punten laten liggen in de strijd om de bovenste plaatsen. In de derby tegen middenmoter Always Forward kwam men tegen tien man niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Door dit resultaat deelt de ploeg van trainer Joep Groen nu de koppositie met FC Medemblik en VVS '46.

Twee dagen na de storm Eunice was het op Sportpark 't Krijt nog steeds bar en boos met veel wind en slagregens. De derby leverde dan ook niet zoveel opubliek op als men graag zou willen. Het publiek dat er wle was zag, mede door dat weer, een rommelige eerste helft waarin niet werd gescoord.

Na de rust wist Casper van Beek namens de thuisploeg de ban te breken en leek Westfriezen op weg naar de zege. Zeker toen Always Forward verder moest met tien man na rood voor Remco Loos. Ondanks het ondertal kwam Always Forward terug in de wedstrijd toen het een strafschop kreeg die door Stan Prins werd benut. In het resatnt van het duel kwam geen verandering meer in die gelijke stand.