REGIO – Westfriezen is er afgelopen zondag niet in geslaagd om SEW te verslaan. In de topper kwam het nog wel terug van een achterstand, maar ging uiteindelijk toch onderuit. In de vierde klasse speelden Always Forward en Strandvogels gelijk.

Westfriezen – SEW 3-4
Tegen SEW ging Westfriezen onderuit. ‘Het was een terechte nederlaag’, concludeerde Patrick Huisman. ‘In dit soort duels realiseren we ons te laat wat er gevraagd wordt.’ Via Mitch Rekveld kwam SEW na een half uur op voorsprong en gaf deze tot aan de rust ook niet meer uit handen. Kort na rust wist de ploeg de voorsprong te verdubbelen, opnieuw met Rekveld als doelpuntenmaker.

Voor Westfriezen was het reden om meer risico te nemen en via Wesley Mak leverde het ook de 1-2 op. Met zijn derde van de middag leek Rekveld het duel in het voordeel van de bezoekers te beslissen, maar de gastheer vocht zich terug. ‘Dat was onze beste fase’, meende Huisman. Met twee treffers trok Danilo Apreda de stand gelijk. ‘En kort voor tijd geef je het knullig weg. Er werd niet goed genoeg verdedigd.’ Dat laatste is een verbeterpunt voor de ploeg uit Zwaag. ‘We hebben veel ideale schoonzonen maar niemand die gewoon ten koste van alles hun duel willen winnen. We zijn niet agressief genoeg.’

Always Forward – Strandvogels 2-2
In eigen huis kreeg Always Forward tegen Strandvogels de kans om de achterstand op de bovenste plekken te verkleinen. ‘Zoals verwacht liet Strandvogels ons komen om ruimte te creëren voor de counter. Dan is het dus belangrijk dat je in balbezit geconcentreerd speelt en de bal in de ploeg houd. Ik kan niet anders zeggen dat de spelersgroep daar goed in geslaagd is, aldus Yotti Papamelodias. ‘Maar ook de strijd die ze geleverd hebben was goed. Er stond een collectief.’

Toch was het de uitploeg die via Mitch Hofland de score opende. Uit een aanval van achteruit die over vele schijven ging maakte Lucas Varewijck de gelijkmaker. Na rust profiteerde Strandvogels optimaal van balverlies op het middenveld, Jordy Weel maakte de 1-2. Opnieuw wist de Hoornse ploeg de stand gelijk te trekken. Ditmaal met Tommy de Weerd als maker. ‘De 2-2 was terecht en we misten nog meer goede kansen. Juist omdat er meer in zat kan ik niet tevreden zijn met een punt. Wel over het vertoonde spel en de strijd die werd geleverd.’