ZWAAG - Westfriezen raakt verder achterop bij de top van de 2e Klasse A nadat het zondag in eigen huis tegen Saenden niet verder kwam dan een gelijkspel. Meer dan nog het puntenverlies waren de gedachten na afloop vooral bij Youri Akkerman die naar het zich liet aanzien met een zware blessure uitviel.

Akkerman raakte geblesseerd in een duel en schreeuwde het uit van de pijn. Onderzoek in het ziekenhuis zal moeten uitwijzen hoe ernstig de blessure is, maar volgens trainer Joep Groen zag het er allerminst goed uit.

Dat de thuisploeg ook nog eens twee punten verloor mocht men vooral aan zichzelf wijten want de Groen-equipe kreeg met name na rust twee handenvol met mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Voor rust was Sanden na een kwartier spelen op voorsprong gekomen door Juary dos Santos. Kort voor rust wist Pieter Koopman voor de verdiende gelijkmaker te zorgen. Ondanks de vele genoemde kansen bleef het bij 1-1.

Komende zondag 26 maart gaat Westfriezen op bezoek bij FC Medemblik.