ZWAAG - Voor Westfriezen lijkt de winterstop net iets te laat te komen. Waar de ploeg twee weken geleden nog de leiding nam in 3A ging men een week geleden onderuit in de topper tegen JVC. Dat de ploeg van trainer Patrick Huisman een week later ook van het laag geklasseerde Hauwert '65 ging verliezen was niet ingecalculeerd, maar had men wel volledig aan zichzelf te wijten.

Zelfs de enige goal van de wedstrijd kwam tot stand door de thuisploeg toen Chiel Steenman kort voor rust de bal in de voeten gaf van tegenstander Sander Laan die vanaf de middellijn uithaalde. Op zich was die tussenstand wel terecht want de gasten kwamen op 't Krijt het beste voor de dag en lijken de weg omhoog te hebben gevonden na een moeizame competitiestart.

Zonder de geschorste aanvalsleider Wesley Mak bleek de thuisploeg ook in de tweede helft onmachtig en trainer Ricardo Appelman van Hauwert zag dat zijn ploeg de wedstrijd gecontroleerd en volwassen uitspeelde. Toen de ongelukkige Steenman in de slotfase ook nog eens zijn tweede gele kaart zag was het matige verzet van de thuisploeg helemaal gebroken en stapten de gasten met een tevreden glimlach van het veld.

Westfriezen kan wellicht toch nog met een beetje een goed gevoel de winterstop ingaan als men komend weekend de topper bij DWOW in winst weet om te zetten. De Wieringers zijn inmiddels Westfriezen gepasseerd en staan achter koploper JVC op een tweede plaats. Hauwert '65 wil dan graag de goede reeks voortzetten in een uitwedstrijd bij Winkel.