WARMENHUIZEN – Westfriezen ging op bezoek bij VIOS W onderuit. Een week geleden speelden beiden teams in Zwaag doelpuntloos gelijk, maar ditmaal pakte de ploeg uit Warmenhuizen de volle buit, 2-1.

Vorige week kon Patrick Huisman vrede hebben met de uitslag. Afgelopen zondag was dat niet het geval. ‘Het was geen terechte uitslag, maar hij staat wel op het bord. Ik vond ons vandaag de bovenliggende partij. Zij hadden anderhalve kans, wij vijf’, aldus de coach.

Uit die ene kans, na drie minuten, opende Sam Bruin de score voor VIOS W. ‘Na rust hebben zij geen kans gehad, maar wel een doelpunt’, vervolgde Huisman. Ditmaal kwam Nick Schipper, die in de slotfase met 2x geel mocht inrukken, tot scoren.

Vijf minuten voor tijd kwam Westfriezen via Youri Akkerman nog wel terug tot 2-1, maar de nederlaag kon niet worden voorkomen. ‘VIOS is een goede ploeg en het veld maakt het lastig voetballen. In de organisatie stond het goed, maar waar wij de pech hebben hem wel of niet te maken valt hij bij hen er wel in’, aldus Huisman. ‘In dit soort wedstrijden staan we vaak aan de verkeerde kant van de medaille. We waren de bovenliggende partij, maar je wint hem vaak niet. Dat is zuur.’

VIOS W – Westfriezen 2-1 (1-0)
4. 1-0 Sam Bruin
65. 2-0 Nick Schipper
85. 2-1 Youri Akkerman

Rood: Nick Schipper (VIOS W/2x geel)