ZWAAG - Westfriezen heeft na zondag de koppositie in de tweede klasse weer moeten overdoen aan HSV. De formatie van trainer/coach Joep Groen verloor op eigen veld met 0-2 van ZAP.

In een magere eerste helft gebeurde er winig. ZAP had duidelijk de accenten op de defensie gelegd en de enige keer dat Wstfriezen daar echt door heen kwam was met een afstandsschot van Mitchell Gieltjes die echter uitstekend gekeerd werd door ZAP-doelman Maarsen.

Na de rust werd het wat levediger, mede omdat het ZAP van trainer Marcel Ris er ook meer uit durfde te komen. dat leverde twintig minuten voor tijd dan ook de openingstreffer op toen invaller Dyllano Vital van dichtbij kon intikken. Westfriezen probeerde er hierna een offensief uit te persen, maar ZAP profiteerde optimaal van de ontstante ruimte toen David Albert een voorzet af gaf die opnieuw door Vital achter keeper Van Amstel werd gekopt: 0-2.