ZWAAG/MEDEMBLIK - De spanning in de bovenste helft van de 3e Klasse A blijft om te snijden. Aan de kop is het voortdurend stuivertje wisselen. Na dit weekend is Westfriezen de neiuwe koploper nadat zij in extremis wisten te winnen van VVS '46. De vorige koploper FC Medemblik ging op eigen huis verrassend onderuit tegen Always Forward.

De topper tussen Westfriezen en VVS '46 werd pas in de uiterste slotfase beslist met een glansrol voor Wesley Mak. De aanvaller van Westfriezen nam in het met 3-2 gewonnen duel alle doelpunten voor zijn rekening. Mak opende op fraaie wijze na tien minuten de score, waar VVS '46 nadien de beste kansen kreeg. De thuisploeg toonde zich echter effectiever getuige het feiot dat Mak kort na de rust ook de 2-0 op zijn naam schreef.

In de slotfase knokte VVS '46 zich terug. Eerst via een droog schot van invaller Stefan Dol en vervolgens door een moooie treffer van Ruben Koelemeijer. Kort na de aftrap kroonde mak zich alsnog tot man van de wedstrijd: 3-2.

Koploper FC Medemblik liet zich in eigen huis verrassen door middenmoter Always Forward dat na tien minuten een voorsprong nam via Jari Nolles. Met goed voetbal en de nodige strijdlust bleef de ploeg van trainer Egidio ude Groen overeind en verdubbelde na een uur spelen zelfs de score via Stan Prins. Na twee keer geel voor Mauricio, volgens de scheidsrechter wegens praten, had de ploeg uit Hoorn het nog even lastig, maar verder dan een late treffer van Makkes kwam de thuisploeg niet: 1-2.