ZWAAG – Het was een drukke zomer voor SV Westfriezen. Het A en B veld werden voorzien van een nieuwe kunstgrasmat terwijl het C veld (was wetra veld) is afgegraven en inmiddels ook voorzien van een kunstgras met kurk als infill. Voorzitter Patrick Besseling: ‘Het was een drukke zomer.’

De gerenoveerde velden waren niet de enige veranderingen op het sportcomplex in Zwaag. Op het C veld werden immers ook de ballenvangers en hekken vervangen, terwijl er op diverse plekken op het complex ook het straatwerk werd aangepakt.

De veranderingen hebben het complex een nog strakkere uitstraling gegeven, zo werd duidelijk bij een bezoek aan sportpark ‘t Krijt’ in Zwaag. Waar de kantine en de kleedkamers er al piekfijn uitzagen zijn de andere plekken van het complex nu ook in een keurige staat, iets wat de bijna duizend leden van de plaatselijke S.V. niet onopgemerkt zijn gebleven. ‘De leden zijn erg enthousiast’, zegt Patrick Besseling. De voorzitter van de omnisport vereniging kan terugkijken op een geslaagde periode. ‘Dat wordt komende vrijdag ook benoemd. Er lag veel werk voor de vrijwilligers, en veel mensen van de gemeente die we spraken voor overleg. We mogen ons gelukkig prijzen met de hoeveelheid vrijwilligers.’ vervolgt Besseling. In totaal telt de vereniging zo’n 350 vrijwilligers.

Speciaal
De officiële opening van de kunstgrasvelden, die vanaf 1 september in gebruik zijn, is komende vrijdag. Op speciale wijze viert Westfriezen het vernieuwde complex. Een accommodatie waar de club trots op is. ‘We mogen absoluut tevreden zijn met het resultaat. En het is mooi op tijd klaar, we hebben geen training of wedstrijd hoeven missen.’ aldus de voorzitter. ‘We vieren deze opening met genodigden en trakteren het publiek op een fantastische wedstrijd tegen de ex-internationals. Players United en hoofdsponsor ING hebben de wedstrijd geregisseerd en komen met een prachtige lijst met oranje helden van weleer.’

Die lijst kent vele grote namen, zoals Gerald Vanenburg, Ronald en Frank de Boer. Die laatste twee stonden op het wensenlijstje van de club, aangezien de broers uit Grootebroek komen en daardoor voor een regionaal tintje zorgen binnen de oud internationals. De wedstrijd tussen de selectie van Westfriezen en de helden van weleer staat onder leiding van oud prof scheidsrechter Roelof Luinge, terwijl de Hoornse NOS verslaggever Chris Wobben als speaker zal fungeren.

Samenwerking
Een belangrijke schakel in de werkzaamheden van de afgelopen maanden was de gemeente. ‘De samenwerking in dit project was erg goed. We hebben heel goed contact gehad met hen’, complimenteerde Besseling het werk van de gemeente.

Dat er drie nieuwe kunstgrasvelden op het complex zijn aangelegd, de hekken en ballenvangers zijn vervangen en op meerdere plekken het straatwerk is aangepakt betekent niet dat het bestuur van Westfriezen klaar is met het verbeteren van het complex. ‘Nu kunnen we ons richten op de volgende plannen. Wij willen LED verlichting op het A veld en nieuwe parkeergelegenheid achter de tribune. Het zou mooi zijn als we dat over twee jaar, als we negentig jaar bestaan, rond zouden hebben’, zegt Besseling. Maar eerst wacht het duel tussen Westfriezen en de ex internationals, en niet in de laatste plaats genieten van het vernieuwde complex. ‘Wij zijn klaar voor de toekomst.’

SV Westfriezen adviseert bezoekers vanwege de drukte om met de fiets of lopend te komen. De entree bedraagt €3,00. Voor dit bedrag krijgen bezoekers een programmaboekje waar een lot aan gekoppeld is. De verloting telt een Oranje shirt en wedstrijdbal , gesigneerd door de ex-internationals. Daarnaast zullen veel mooie ruikers worden verloot.

Spelers oud internationals: Frank de Boer, Ronald de Boer, Romano Denneboom, Pierre van Hooijdonk, Theo Lucius, Michael Mols, Barry Opdam, Patrick Paauwe, Martijn Reuser, Ruben Schaken, Andwele Slory, Orlando Trustfull, Gerald Vanenburg, Aron Winter, Sjaak Swart (coach).