REGIO – Derdeklasser Westfriezen boekte in eigen huis een overtuigende zege op Texel’94. De Blokkers keerde door een laat doelpunt met een punt terug uit Heerhugowaard. Vierdeklasser Always Forward ging in Avenhorn onderuit.

Westfriezen – Texel’94 6-1
Westfriezen was het aan de stand verplicht om te winnen van Texel’94. In eigen huis deed de ploeg dat ook. ‘Texel gaf ons redelijk de gelegenheid om tot deze stand te komen. Ik had een meer compacte tegenstander verwacht, maar ze speelden best open’, zei Patrick Huisman na afloop. Al in de achtste minuut kwam de ploeg uit Zwaag via Wesley Mak op een 1-0 voorsprong. ‘Als dat ook meezit dan kan je redelijk snel naar zo’n score uitlopen.’ Via doelpunten van Youri Akkerman en Roy Haarms ging de gastheer met een 3-0 voorsprong rusten.

‘Een kwartier na rust was ons slechtste moment en toen kregen we tegendoelpunt.’ vervolgde de oefenmeester. Youri Akkerman en Max Broers (2x) tilden de score naar 6-1.

Hugo Boys – De Blokkers 2-2
In Heerhugowaard hield De Blokkers afgelopen zondagmiddag een punt over aan het treffen met Hugo Boys. ‘Het was een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust waren wij de betere ploeg, na rust waren zij dat.’ aldus trainer/coach Constantijn Schouten.

In het eerste bedrijf opende Xavi van der Linden de score, waarna Hugo Boys in het tweede bedrijf via Bo Groen en Guillaume Kabel tweemaal tot scoren kwam en daarna ook nog de paal raakte. In de allerlaatste minuut maakte Mark de Wit de 2-2. Schouten: ‘Wij zijn gelukkig met het punt. Als je beide helften ziet dan is het wel terecht.’

Kwiek’78 – Always Forward 2-1
Op bezoek bij Kwiek’78 kwam Always Forward via Diovaris Balentina op een 0-1 voorsprong, maar ging uiteindelijk wel onderuit. ‘Dan heb je wel een beter voetballend team en op de meeste posities betere spelers, maar dat zegt niets’, aldus Yotti Papamelodias. ‘We waren gewoon te slordig bij de aanname en de passing, maar ook bij het maken van keuzes. Dan speel je meer tegen jezelf dan tegen je tegenstander, die daar ook nog eens goed van profiteert.’

Bij een 2-1 tussenstand moest Always Forward met tien man verder. Patrick Bruins moest met tweemaal geel en dus rood inrukken.

Fotografie: Gerrie Meijer