KOOG AAN DE ZAAN - Westfriezen heeft de eerste periodetitel aan HSV moeten laten. De ploeg van trainer Joep Groen greep naast de eerste prijs van het seizoen nadat het bij KFC op 1-1 bleef steken.

Uiteindelijk mochten de gasten nog blij zijn met een punt, want men had zomaar bij rust op een veel grotere achterstand kunnen staan tegen een beter KFC dat de nodige kansen kreeg, maar alleen via linksback Merlijn hersche het net achter keeper Van Amstel wist te vinden.

Ook na de rust lag het initiatief vooral bij de thuisploeg, maar was het Westfriezen dat een minuut voor tijd toch nog een punt uit het vuur wist te slepen toen Tom Overtoom op aangeven van Mitchel Gieltjes de 1-1 liet aantekenen.

Komende zondag speelt Westfriezen, dat nu vier punten achterstand heeft op HSV, een thuiswedstrijd tegen JVC.