REGIO – Het seizoen zit erop voor Westfriezen en De Blokkers. Beide derdeklassers gingen op de laatste speeldag onderuit.

Westfriezen – KGB 3-4
‘De uitslag is jammer, maar het vertoonde spel was heel behoorlijk. Alleen dat moet je wel belonen. Als je dat niet doet dan heb je een zuur gevoel’, aldus Patrick Huisman. De coach zag zijn ploeg na twee minuten al op een 0-1 achterstand komen. Ruim twintig minuten later verdubbelde KGB de score.

Door een afstandsschot van Dave Beerepoot voor rust en een treffer van Danilo Apreda na de pauze kwam Westfriezen op gelijke hoogte. Vanaf elf meter tekende Mitchel Gieltjes voor de 3-2, maar de gasten bogen de score weer om. ‘We hadden na de 3-3 mogelijkheden om de winnende te maken, maar zij maakten in blessuretijd de 3-4’, vervolgde Huisman. ‘De afgelopen negentig minuten is ons seizoen in een notendop. Bij tijd en wijle spelen we zeer behoorlijk voetbal, maar verdedigend is het niet goed genoeg. Dit is niet wat we er van hadden verwacht.’

SEW – De Blokkers 3-2
In Nibbixwoud stond Constantijn Schouten voor het laatst als coach langs de lijn. ‘Ja, alles is de laatste keer. Het voorbereiden, de bespreking en in de rust. ‘Als je dat dertig jaar doet dan is dat een afsluiting. Het is vreemd’, aldus de oefenmeester.

Bij SEW verloor De Blokkers met 3-2. Een kwartier voor tijd ging de gastheer met 3-0 aan de leiding, maar door treffers van Mark de Wit en Stijn Klaver kwam de ploeg uit Blokker dichterbij. ‘We hebben onze doelstelling gehaald. Vandaag zag je dat de scherpte dan ontbreekt.’