ZWAAG/DEN BURG – Zowel Westfriezen als De Blokkers speelden afgelopen zondagmiddag gelijk. Voor beide teams was het behaalde punt genoeg om zeker te zijn van lijfsbehoud.

Westfriezen – VVS’46 2-2
Westfriezen begon het seizoen met de intentie om een gooi te doen naar één van de bovenste plaatsen. Drie wedstrijden voor het einde is die kans verkeken. Tegen VVS’46 moest het zelfs nog een resultaat halen om zich geen zorgen te maken over de gevarenzone onderin.

Tegen VVS’46, dat nog niet zeker is van lijfsbehoud, was Westfriezen hard op weg naar een overwinning. ‘Net zoals van de week op tv’, haalde Patrick Huisman het Champions League duel tussen Ajax en Tottenham Hotspur aan. Net zoals in die wedstrijd kreeg de ploeg uit Zwaag in de 96e minuut nog een tegentreffer om de oren. Het betekende dat de gastheer genoegen moest nemen met een punt. ‘Ik vond dat wij het op basis van de tweede helft meer verdienden. Maar dit is het verhaal van dit seizoen. We spelen, zeker de laatste weken, best behoorlijk. Maar dan moet je wel winnen. Het enige positieve is dat we nu niet meer naar beneden moeten kijken’, vervolgde de coach.

Namens Westfriezen opende Dave Beerepoot de score. Na de gelijkmaker van Patrick Oud tekende Max Broers voor de 2-1. Het bleek diep in blessuretijd niet genoeg. ‘We hebben nog twee wedstrijden te gaan. Ik denk dat we verplicht zijn die zes punten te halen.’

Texel’94 – De Blokkers 0-0
De Blokkers keerde met een punt terug van het eiland. ‘Ik denk dat we er twee hebben laten liggen’, zei Constantijn Schouten. ‘We hebben twee hele grote kansen gehad, daar hadden we er één van moeten maken.’

Er werd bij het al gedegradeerde Texel’94 weliswaar niet gewonnen, maar het behaalde punt bleek genoeg om zeker te zijn van handhaving. ‘We wisten al wat tussenstanden en het bleek dat we zeker zijn’, vervolgde de coach. ‘Toch willen het seizoen niet zomaar uitspelen, we gaan voor de overwinning.’