HOORN - Koploper Westfriezen heeft zondag op het nippertje de derby bij Always Forward in winst weten om te zetten. De ploeg van Joep Groen scoorde in de slotseconden de winnende treffer, pal nadat een doelpunt van Always Forward werd afgekeurd.


Het betekende een hectisch slot van een net zo hectische derby, waarin er voor het publiek onder een stralende voorjaarszon wel genoeg te beleven viel. Zo zag men liefst negen gele kaarten en vijf doelpunten in een enerverend scoreverloop.

Westfriezen was op slag van rust op voorsprong gekomen door Wesley Mak, en kreeg daarna kansen op meer. De derby ontbrandde echt na een uur spelen toen Duiveman-McEwan vanuit een vrije trap de gelijkmaker scoorde. Een kwartier later kwam Always Forward via Lucas Laan zelfs op voorsprong gebracht, maar Mak maakte al snel zijn tweede van de middag waardoor het duel weer in evenwicht was.

In de slotfase gebeurde er dan ook van alles en leek de thuisploeg op weg naar de zege ware het niet dat de scheidsrechter op advies van de grensrechter het doelpunt afkeurde wegens vermeend buitenspel. Kort hierna wist Casper van Beek aan de andere kant de drie punten veilig te stellen voor Westfriezen: 2-3.

Westfriezen behoudt zo drie punten voorsprong op FC Medemblik. Komende zondag gaat de koploper op bezoek bij hekkensluiter De Blokkers. Always Forward ontvangt dezelfde dag FC Medemblik.