WOGNUM - Net als in het voorgaande seizoen is het Always Forward wederom niet gelukt om uit de derde klasse te komen. De ploeg van trainer Egidio Oude Groen streed het hele seizoen om de prijzen, maar stond na de finale van de nacompetitie tegen Schagen United weer met lege handen: 1-4.

Vijf maanden lang was Always Forward koploper in 3A en leek men als stabiele ploeg op weg naar promotie. In de laatste weken van de competitie ging het echter mis. Uitgerekend na een nederlaag tegen het inmiddels op dreef zijnde Schagen United van trainer Hans de Koning verloor men de koppositie en was het uiteindelijk Flevo dat er met de titel vandoor ging.

Het moest dan maar in de nacompetitie gebeuren en na ruime overwinningen op VVW (6-0) en Hercules Zaandam (3-0) leek de vorm weer terug te keren bij de Hoornse equipe. In de finale, gespeeld op het veld van Spartanen in Wogum, ging het echter weer mis.

Met een mix van de nodige ervaring en heel veel aanstormende jeugd die dit seizoen een kans kregen van De Koning sloeg Schagen United genadeloos toe. Na twintig minuten scoorde Danny Reijne na een corner de openingstreffer en op slag van rust wist Robin Schouwvlieger deze score met een ferme uithaal te verdubbelen.

Het leek spannend te worden toen Joost Ruttenberg tien minuten na rust de aansluitingstreffer maakte, maar nauwelijks drie minuten later bracht Stijn Buik de marge weer op twee. De definitieve beslssing viel een kwartier voor tijd toen Lucas Laan een overtreding beging op aanvoerder Robbert Jan Klein. Laan zag rood en Klein bepaalde vanaf elf meter de eindstand op 1-4 waarna de Hoornse ploeg na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Koene teneergeslagen op het veld achter bleef en het komend seizoen opnieuw mag gaan proberen.

Foto's: Patricia Photography