BERKHOUT - Het duel in de 4e Klasse B tussen Berkhout en Alkmaarsche Boys heeft zondag het einde niet gehaald. De wedstrijd werd vlak voor tijd bij een 4-4 stand gestaakt na ongeregeldheden.


In een rommelige en hectische wedstrijd sloeg de vlam in de pan, pal nadat titelkandidaat Alkmaarsche Boys na een 4-2 achterstand de 4-5 leek te maken. Op advies van de clubgrensrechter van Berkhout keurde scheidsrechter Zuidam het doelpunt echter af en dit zorgde voor de nodige frustratie bij de gasten. Een reserve-speler van de gasten kwam het veld in en zou hierbij de scheidsrechter hebben belaagd. Zuidam besloot een eind aan het duel te maken en moest onder begeleiding van het veld.

Trainer Arjan Huisman baalde van het voorval, maar ook van het optreden van de arbiter. "Deze man floot de hele wedstrijd al warrig, keurde een buitenspelgoal van Berkhout goed, gaf zomaar en strafschop aan ze cadeau en van buitenspel aan het eind kan al helemaal geen sprake zijn aangezien er nog verdedigers van Berkhout op de doellijn stonden. Het valt niet goed te praten wat er gebeurt is, maar het is wel frustratie die ontstaat door een opeenstapeling van gebeurtenissen."

Het incident komt Alkmaarsche Boys bijzonder slecht uit een week voor de topper tegen koploper DWB. De KNVB zal spoedig moeten beslissen wat er met het restant van het duel zal moeten gebeuren, maar de kans is zeer aaneneemlijk dat dit incident de Alkmaarse ploeg wel eens de titel kan kosten.