PURMEREND - Regio Waterland is binnenkort weer een handbaltoernooi rijker. In de allereerste editie van de Waterland Handbal Cup nemen de E- en F jeugd uit de regio het tegen elkaar op. Het toernooi wordt georganiseerd door HV Vido en HV KRAS/Volendam. Het vindt op 20 oktober van 8.30 tot 18 uur plaats in sporthal De Beuk in Purmerend.

De Waterland Handbal Cup is bedoeld om handbal bekender te maken bij de jeugd in de regio. Kinderen die nog niet op handbal zitten, maar wel geïnteresseerd zijn kunnen langs komen om te kijken of de sport iets voor hen is. Op deze manier worden zij op een leuke manier geïntroduceerd aan het handbal. Het is hierbij de bedoeling dat de Waterland Cup een jaarlijks terugkerend toernooi wordt. Aan deze editie zullen de handballertjes van KRAS/Volendam, Vido, SV Westfriezen, VOC Amsterdam, DSS, VZV en Westfriesland SEW meedoen.

Tijdens het F-jeugd toernooi worden er spelletjes georganiseerd, terwijl er voorafgaand aan het E-jeugd toernooi clinics worden gegeven door spelers uit de (jeugd)selecties van KRAS/Volendam. Hierbij is het de bedoeling dat de kinderen leuke trucs leren met deze spelletjes en clinics, die zij tijdens het toernooi kunnen gebruiken.

Kik hier voor het complete programma.