HOORN - Bent u zestig jaar of ouder en wilt u toch lekker blijven voetballen? Dat kan met OldStars Walking Football. In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier maakt Walking Football deel uit van het beweegprogramma in de wijk.

OldStars Walking Football is ontstaan in Engeland als variant op het reguliere voetbal. Bij Walking Football mag er niet gerend worden, alleen gewandeld. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te geven mee te doen. Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Ook mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte voetbalvariant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen. Plezier en sociale contacten staan voorop.

Train een keer mee om te proberen
De verenigingen Always Forward en HVV Hollandia organiseren de eerste proeftrainingen. Tijdens deze proeftrainingen leert u ook alles over de spelregels.

Eerste proeftraining - HVV Hollandia
Datum: dinsdag 20 februari 2018
Tijdstip: 13.00 tot 15:00 uur
Locatie: HVV Hollandia, Nieuwe Wal 2

Eerste proeftraining - Always Forward
Datum: dinsdag 13 maart 2018
Tijdstip: 15.00 tot 17.00 uur
Locatie: Always Forward, Sportlaan 2

OldStars Walking Football is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen van 60 jaar en ouder. Iedereen is welkom, niet alleen (oud-)leden van voetbalverenigingen. Na afloop kunt u gezellig met uw teamgenoten bijpraten in het clubhuis, onder het genot van een drankje.

Meer informatie en aanmelden
In het kader van Hoorn-Noord en Venenlaankwartier Fit organiseert Team sport van de gemeente Hoorn Walking Football. In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en voetbalvereniging HVV Hollandia en Always Forward. Aanmelden kan via www.hoorn.nl/teamsport.

Hoorn-Noord Venenlaankwartier Fit
Hoorn-Noord en Venenlaankwartier Fit is een beweeg- en ontspanningsprogramma voor inwoners van Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier. Via dit programma worden inwoners uit deze wijken in de leeftijd van 55 tot 75 jaar geholpen om fitter te worden.