SPANBROEK - De 3e Klasse A lijkt tot het einde van het seizoen spannend te blijven. Op 2e Paasdag ging koploper Wetsfriezen met het kleinst mogelijke verchil onderuit bij VVS '46 in Spanbroek (1-0). Met nog acht wedstrijden te gaan zijn er zodoende meerdere kanshebbers voor de titel.


Een van die kanshebbers is VVS '46 want door de zege is men de koploper genaderd tot op vier punten. Afgelopen donderdag wist de ploeg van trainer Larbi Loukou al te verrassen door bij een andere titelkandidaat, FC Medemblik, een 3-1 achterstand goed te maken en met 3-4 te winnen. Tegen het Westfriezen van trainer Joep Groen hadden de Spanbroekers hun zaakjes verdedigend in ieder geval uitstekend op orde en gaf men weinig weg.

Chiel Steenman was namens de gasten wel dichtbij een treffer, maar zijn vrije trijp eindigde op de lat. De enige goel van de wedstrijd kwam kort voor rust op naam van Ruben Koelemeijer die een rebound benutte nadat keeper Langereis een bal had weggebokst. het doelpunt bleek genoeg voor een Spanbroekse zege.