HOORN - Voetbalvereniging De Blokkers start naast het huidige ‘Champions League’ voetbal in mei met peutervoetbal voor de nog jongere jeugd.

Veel peuters willen graag met een bal spelen. Er zijn veel sportieve activiteiten voor peuters, waarbij kennismaking met de sport centraal staat. Op dit moment echter komen de kinderen eerder in contact met andere sporten dan voetbal.

Aan de voetbalsport kon tot op heden namelijk pas deelgenomen worden vanaf vijf jarige leeftijd. Daar gaan we bij De Blokkers verandering in brengen: bij De Blokkers kunnen peuters vanaf 3 jaar deelnemen aan peutervoetbal!

Voor wie is het?

Peutervoetbal is er voor alle kinderen van 3 t/m 4 ½ jaar. Peutervoetbal heeft als doel om de sociale en motorische ontwikkeling te verbeteren. Tevens leren de peuters sporten met andere kinderen. Middels het peutervoetbal maakt de vereniging het gat minder groot naar teamvoetbal en kunnen de kinderen zich in hun eigen tempo ontwikkelen. Het is nog geen ‘echte’ voetbaltraining, maar het draait om het plezier van samen lekker buiten bezig zijn en spelenderwijs kennis maken met het voetballen. Het goed leren omgaan met elkaar zoals dat hoort in een teamsport staat hierbij voorop.

Wanneer er een training peutervoetbal plaatsvindt moet er altijd een begeleider van het kind bij aanwezig zijn. Dit om het kind op te vangen mocht er iets zijn. Overigens kan een ouder eventueel ook mee helpen bij de training.

Veel aandacht voor kinderen

Sporten met kinderen van deze leeftijdsgroep eist veel aandacht. Spelenderwijs gaan wij onder leiding van ervaren jeugdtrainers lichte voetbalhandelingen aanleren en de conditie en motoriek verbeteren met spelmateriaal, die bij deze leeftijdsgroep past. Zo wordt er gewerkt met lichte ballen.

En het allerbelangrijkste...plezier hebben staat natuurlijk bij De Blokkers zoals altijd voorop!

In verband met verzekeringen is het noodzakelijk dat uw kind, indien hij/zij ‘vast’ bij de kabouters komt, lid wordt van VV De Blokkers. Omdat De Blokkers graag sport en spel voor deze jonge kinderen wil stimuleren zijn hier geen kosten aan verbonden. Gratis plezier dus!

Nieuwsgierig geworden?

Deelname aan de trainingen is kosteloos, maar vanwege verzekeringen vragen we wel om elke peuter vooraf in te schrijven.

Als u geïnteresseerd bent, en denkt dat peutervoetbal past bij uw kind(eren), dan kunt u informatie inwinnen en/of uw kind(eren) aanmelden via het e-mailadres peutervoetbal@blokkers.nl of via www.blokkers.nl.

Ook mensen die de activiteiten voor de peuters willen begeleiden, kunnen zich aanmelden.

Adres: Gildenweg 23a / 1695 GD / Blokker