BLOKKER - Dit voorjaar kreeg Tamara Kaaij – van Doorn de kans om haar gedroomde voetbalschool te starten op het complex van v.v. De Blokkers, in samenwerking met Team Sport van gemeente Hoorn. De voetbalschool biedt training speciaal voor kinderen met autisme en/of ADHD, voor wie sporten niet altijd vanzelfsprekend is. Na een succesvolle proefperiode verlengen De Blokkers en Tamara Kaaij – van Doorn de samenwerking.


Tamara: “Kinderen sporten graag. Deze mogelijkheid is er alleen niet altijd voor kinderen met autisme en ADHD. Voetbal lijkt een simpel spelletje, maar dat is het voor deze kinderen niet.” Roos Langendijk, jeugdvoorzitter van De Blokkers kan dit beamen. “We hebben toch wel wat kinderen bij onze vereniging zien vertrekken, doordat zij moeite hadden met de plotselinge tegenstand in een wedstrijd, of juist in de omgang met andere kinderen. Het is heel fijn dat we nu op ons complex gericht iets kunnen bieden voor deze kinderen.”

Na de voorjaarsvakantie startte Voetbalschool Palma met een proefperiode, waarin 6 kinderen iedere week een uur lang voetbaltraining volgden bij Tamara. Ieder kind wordt individueel begeleid. Niet alleen in het voetbal, maar vooral ook in het samen trainen. De kinderen krijgen zo vaardigheden mee, die ze ook kunnen gebruiken op school en thuis. Tamara Kaaij - van Doorn is pedagoog én voetbaltrainer tegelijk. “Elk kind verdient een kans om zo zorgeloos en optimaal mogelijk zijn of haar ‘talent’ te ontwikkelen,” meent ze. “Voetbal is de meest beoefende sport in Nederland. Met mijn voetbaltraining wil ik deze kinderen helpen zichzelf te ontwikkelen en ontplooien, zodat ze meer grip krijgen op de maatschappij.”

Het is nu zomerstop, maar in september start de training weer op elke maandag van 17.00 tot 18.00 uur. De training wordt uitgebreid naar een extra trainingsuur, zodat nog meer kinderen hier gebruik van kunnen maken. Roos Langendijk: “Als vereniging willen we dan ook een stapje verder gaan voor deze kinderen. Niet alleen voetbaltraining, maar hen ook de mogelijkheid geven om deel te nemen aan de activiteiten voor de jeugd, of misschien zelfs aan een team. Het zou toch mooi zijn als ze zich allemaal deel voelen van De Blokkers.”