DEN HELDER - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen hebben twee Noord-Hollandse teams, Zeemacht en Hovocubo, elkaar niets toegegeven. In Sporthal De Brug werd een remise overeen gekomen (1-1).


Beide teams streden aldaar voor wat het waard was, maar hadden beiden moeite om het doel te vinden. Lang leek het duel dan ook op een doelpuntloze puntendeling af te stevenen, maar het venijn zat 'm in de staart. Met nog vier minuten op de klok kwamen de gasten via Anouk van Maarle op voorsprong. In de slotminuut viel de verdiede gelijkmaker alsnog toen de thuisploeg een strafschop kreeg. Joyce Kwast toonde zich koelbloedig en tekende voor de gelijkmaker.

In de stand staat Zeemacht nu negende met zeven punten uit zes wedstrijden. Hovocubo stat tiende met vier behaalde punten. Over twee weken, op vrijdag 10 november staaa er voor beide ploegen een topduel op het programma. Zeemacht gaat dan in Gorinchem op bezoek bij de nummer twee in de stand, ZVG Cagemax. Hovocubo ontvangt dezelfde avond koploper FC Marlène.