ZWOLLE - Een bizarre slotfase heeft Hovocubo drie punten opgeleverd in de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen. Op bezoek bij Exstudiantes Zwolle speelde de Hoornse formatie volgens coach Rudy Monden grote delen van de wedstrijd onder hun niveau en liep men achter de feiten aan. Een wederopstanding in de laatste vier minuten zorgt alsnog voor een zege waarbij Chelly Drost zich met twee treffers tot matchwinnaar mag kronen.

In Zwolle komt Hovocubo al in de eerste helft twee maal op achterstaand, maar beide keren wordt dat teniet gedaan dankzij doelpunten van Samya Hassani en Tamira van Heerwaarden. Na de pauze blijkt de Hoornse ploeg echter ook de nodige moeite te hebben met het fysiek sterke Exstudiantes dat uitloopt naar 4-2. Bij die stand wordt trainer Rudy Monden echter om onverklaarbare redenen weggestuurd door de scheidsrechter. 'Ik was mij echter van geen kwaad bewust dus ik blijf staan', verklaart Monden daarover. 'En blijkbaar zat hij ook fout want na een adempauze van 5 minuten en overleg met de aanvoerders mocht ik ineens wel blijven staan.'

Opmerkelijk genoeg gaat Hovocubo na dat moment beter voetballen en laten zij zien meer in huis te hebben dan de Zwolse ploeg. Via opnieuw Hassani en een eigen doelpunt van Suzanne Herpel komt men zelfs naast de thuisploeg en dringt men verder aan. Exstudiantes profiteert van de ruimte via dezelfde Herpel, maar zelfs dan is het nog niet gedaan. Met nog een paar minuten op de klok ontvlamt Hovocubo nogmaals en met flitsende aanvallen wordt alsnog de volle winst gepakt.' In beide gevallen is Chelly Drost de afmaker waarbij de laatste treffer uiteraard voor een ware Hoornse vreugde-explosie zorgt.. 'Het voetbal heeft vanavond van het fysieke gewonnen', verklaart een gelukkige Monden dan ook na afloop.