HOORN - Volleybalvereniging NIVO uit Hoorn viert op zaterdag 14 mei haar 30-jarig jubileum. De vereniging is opgericht in 1991 dus eigenlijk had het jubileum vorig jaar gevierd moeten worden, maar dat was vanwege de coronamaatregelen niet goed mogelijk. Dit jaar wordt het dubbel en dwars ingehaald.


De vereniging is een actieve club die haar thuisbasis heeft in sporthal De Kers in de Kersenboogerd. Er zijn ongeveer 170 leden, varierend van de allerjongste jeugd, tot recreanten en seniorenteams die meedoen aan de NEVOBO competitie. Er zijn trainingsavonden op maandag en woensdag en de competitiewedstrijden worden gespeeld op vrijdag en zaterdag.

De vereniging stelt zich tot doel om een sfeervolle en veilige omgeving te bieden voor haar leden waarin iedereen wordt uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen.

Het jubiluem zal gevierd worden met een dag vol activiteiten die zich afspeelt bij de ADOS hal aan de Lingeweg in Hoorn. In de tijd dat de binnensporten niet mogelijk waren, heeft NIVO dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheid die de naastgelegen grasvelden bij de ADOS hal boden om buiten te kunnen volleyballen. Dit heeft daarna onder andere geleid tot vergevorderde plannen om deze grasvelden om te toveren tot echte beachvelden, niet alleen voor volleybal maar ook voor korfbal. Hiervoor is een samenwerkingsverband ontstaan met de plaatselijke korfbalvereniging en de gemeente Hoorn. We hopen dat de gemeenteraad hierover later dit jaar een beslissing gaat nemen.