Hoorn – In 2020 is Westfriesland gastheer van het VNG Jaarcongres. Het congres vindt plaats op 9 en 10 juni 2020 bij Optisport IJsbaan de Westfries. Een mooie gelegenheid voor beheerder Optisport om zichzelf bij alle Nederlandse gemeenten op de kaart te zetten.


IJsbaan de Westfries van Optisport is volgend jaar de locatie waar het VNG Jaarcongres gehouden wordt. De organisatie van het jaarlijks terugkerende congres, voor bestuurders en raadsleden van alle gemeenten in Nederland, is in handen van de regio Westfriesland. De regio heeft ervoor gekozen om volgend jaar geen standaard evenementenlocatie te gebruiken voor het congres. “Dat onze ijsbaan gekozen is als locatie voor het VNG Jaarcongres is iets waar wij ontzettend trots op mogen zijn. Het is het grootste meerdaagse congres in Nederland waar veel bestuurders en raadsleden van gemeenten op af komen.” aldus de directie van Optisport.

Optisport exploiteert en beheert onder andere zwembaden, schaatsbanen en indoor speelparadijzen in heel Nederland en staat veel in contact met gemeenten. “Dit evenement is een mooi moment om onze organisatie op de kaart te zetten bij alle gemeenten van Nederland.” Laat Eva Rusman, operationeel manager bij Optisport weten. In totaal zullen er tussen de 2500 en 3000 lokale bestuurders en raadsleden het congres bezoeken.


Optisport

Optisport is specialist in de exploitatie en het beheer van zwembaden, schaatsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra, maar ook van private voorzieningen als fitnesscentra, indoor speelparadijzen (Avontura) en trampolineparken (Krazy Kangaroo). In de bijna 350 accommodaties verspreid over 75 gemeenten brengen 2.300 Optisport medewerkers jaarlijks 17 miljoen bezoekers in beweging!

Meer informatie over Optisport: www.optisport.nl