HOORN – Grote blijdschap bij spelers, staf, bestuursleden en een ieder ander die Hovocubo een warm hart toedraagt. De Hoornse club wist afgelopen zaterdagavond de titel te pakken door ook het tweede finaleduel tegen ‘t Knooppunt te winnen , 3-2. Voor de vijfde keer in de clubhistorie werd Hovocubo landskampioen.

Het is een seizoen geworden waarin alles klopte voor Hovocubo. Een uitgebalanceerde ploeg waarin het niet afhankelijk was van één speler. Ook op momenten dat Amir Molkarai afwezig was vanwege een blessure ging de Hoornse zaalvoetbalploeg vrolijk door met de weg naar succes. In de reguliere competitie eindigde de ploeg met een voorsprong van tien punten op de eerste plaats. Met achttien overwinningen, één gelijkspel en drie nederlagen kende de Hoornse formatie een sterk jaar. ‘Dit is de beloning.’ jubelde Molkarai na afloop. De aanvoerder doelde op het behaalde kampioenschap. Na de bekerwinst greep het de tweede prijs van het seizoen.

Overtuigend
Op papier was Hovocubo voorafgaand aan de play-offs de gedoodverfde favoriet voor de landstitel. Dit seizoen wist het in meerdere ‘grote wedstrijden’ de aanwezige kwaliteit te tonen, zoals de bekerfinale, wedstrijden tegen directe concurrenten en de play-offs om het landskampioenschap. Veelal werd er overtuigend gewonnen en met goed voetbal denderde de Hoornse ploeg door richting de zo gedroomde landstitel. ‘Eindelijk hebben we hem.’ zei een opgetogen Karim Mossaoui dan ook na afloop.

Volle bak
Nadat Hovocubo vorige week in Amsterdam al met 3-5 zegevierde slaagde het er afgelopen zaterdagavond in om ook het tweede duel te winnen. In sporthal ‘de Opgang’ werden beide teams aangemoedigd door zo’n 800 toeschouwers die zorgden voor een sfeer die past bij een finalewedstrijd. Tegen ‘t Knooppunt, dat de eerste kansen van de wedstrijd kreeg, brak Faisal Mellah de ban. De speler heeft al vaker bewezen van grote waarde te zijn en ook ditmaal hielp hij zijn ploeg op de goede weg door een lange bal van doelman Dave Stet op zijn borst aan te nemen, naar binnen te snijden via de binnenkant van de paal binnen te schieten. Nog voor rust lag de 2-0 binnen door diezelfde Mellah. Nadat hij een tackle vakkundig ontweek wist de man, die na afloop werd verkozen tot man van de wedstrijd, de bal in de verre hoek te plaatsen.

Powerplay
In de laatste tien minuten speelde ‘t Knooppunt met Jamal el Ghannouti als vijfde veldspeler. Om er een derde wedstrijd uit te slepen moest er het nodige gebeuren aangezien een vloeiende aanval van de gastheer eerder de 3-0 opleverde. Via Zakaria Amrani en Mats Velseboer kon Molkarai van dichtbij binnen tikken. Door twee treffers van de hoofdstedelingen (Tevfik Ceyar en Iliass Bouzit) werd het nog een spannende slotfase, maar Hovocubo wist het duel beheerst uit te spelen waarna het feest losbarstte. ‘Je wilt een spannende finale en dat was het, dus ook complimenten voor ‘t Knooppunt.’ aldus Molkarai.

Meerdere keren dit seizoen, en ook zeker in de wedstrijd van afgelopen zaterdag, bewees Dave Stet zijn waarde voor de kersverse landskampioen. Met diverse reddingen wist hij zijn doel lang schoon te houden. Het was een feest dat ook zeker Stet toekwam. ‘Mooier dan dit kan niet’, zei de sluitpost na afloop. ‘We hebben zeker een goed seizoen gehad. Hier gaan we van genieten.’

Hovocubo bekroonde zichzelf voor de tweede keer dit seizoen. Waar het eerder de beker pakte wist het ditmaal dus de titel binnen te slepen. Molkarai: ‘We gaan Europa in en mogen ons opmaken voor de BENE – Beker. Dit smaakt naar meer, maar we gaan nu eerst feesten.’

Hovocubo – ‘t Knooppunt 3-2 (2-0)
11. 1-0 Faisal Mellah
18. 2-0 Faisal Mellah
30. 3-0 Amir Molkarai
31. 3-1 Tevfik Ceyar
39. 3-2 Iliass Bouzit