HOORN - Zaterdag 25 november hebben 7 judoka’s van BudoSport Hoorn / Frits van der Werff deelgenomen aan dan-examens van de Judo Bond Nederland in Beverwijk; Daarmee was BudoSport Hoorn de club met het hoogste aantal deelnemers van alle clubs/ verenigingen in het district Noord Holland.

BudoSport Hoorn is voortgekomen uit Sportinstituut Frits van der Werff. De basis van de kandidaten van BudoSport Hoorn is dan ook gelegd bij dit voormalige instituut. Frits van der Werff heeft elke judoka de afgelopen maanden individueel begeleid naar dit moment. De afgelopen maanden trainden de kandidaten bijna 3 tot 4 maal per week onder begeleiding van Frits van de Werff, en met resultaat!

De judoka’s deden examen in de volgende onderdelen:

– Kata: Judo technieken in een bepaalde stijlvorm en die volgens een bepaald protocol worden uitgevoerd.
– Tachi Waza: Staande judo technieken die de judoka naar eigen keuze mag uitvoeren.
– Ne Waza: Grondtechnieken die een judoka naar eigen keuze mag uitvoeren.

Marcel Vrugt deed een prachtig examen voor zijn 2e-dan. De overige 6 judoka’s deden examen voor de 1e dan. Daan Udding, Abel van Weel, Frans Vos, Anne Fleur Boor en Jonne Corbeau wisten het examen succesvol te volbrengen en mogen vanaf heden een zwarte band dragen.

Abel van Weel mocht als kleinzoon van Frits vd Werff ook zijn zwarte band in ontvangst nemen. Omdat zijn moeder tweede dan judo is, zijn er nu drie generaties binnen de familie met dangraden in de judosport; uniek in Nederland. Mai Sprietsma slaagde voor de onderdelen Tachi Waza en Ne Waza en kon door een blessure niet goed haar kata onderdeel volbrengen; dit gaat ze later voltooien.

Jonne Corbeau werd door de examinatoren extra in het zonnetje gezet omdat hij van alle deelnemers (in totaal ca. 30 kandidaten van diverse sportscholen) de hoogste cijfers behaalde.

Wil jij ook je zwarte band halen?

BudoSport Hoorn begeleidt jong en oud op weg naar hun zwarte band. Binnen de club worden leden begeleid van hun witte band naar hun bruine band. Daarna begint de voorbereiding op het eerste-dan examen (de zwarte band). Jeugdleden die beginnen rond 6-jarige leeftijd kunnen op hun 16de al hun zwarte band halen. Maar ook senioren die op latere leeftijd (opnieuw) beginnen met judo of jiu jitsu kunnen bij BudoSport Hoorn voorbereid worden op het zwarte band examen. Vrijblijvend meedoen met jeugd of senioren: stuur ons een bericht via: https://budosporthoorn.nl/contact/