GRONINGEN – De dames van Hovocubo speelden afgelopen vrijdagavond op bezoek bij Drs. Vijfje. In Groningen beleefde de Hoornse ploeg een vervelend avondje, 3-1.

Na afloop van de wedstrijd pakte Bouchra Ait’lhou haar tas en gaf ze de scheidsrechter een hand waarna ze de leidsman vertelde wat ze vond van zijn optreden. Het leverde haar een tweede gele kaart en dus rood op. Daarna kwam de tweede scheidsrechter er bij waarna er een opstootje ontstond. Monden: 'Een scheidsrechter die een speelster aanvalt. Dat ik dit moet meemaken op Eredivisie niveau, dit is een grote schande voor het zaalvoetbal.'

Het is een vervelend einde van een avond zaalvoetbal. Want dat was de reden dat Hovocubo was afgereisd naar Groningen. Tegen Drs. Vijfje werd er met 3-0 verloren. ‘We verliezen volkomen terecht met 3-0. Zij speelden een hele goede wedstrijd en troefde ons af op scherpte. Ze speelden het spelletje goed. Hier viel niets op af te dingen’, vatte Monden het duel samen. In de reguliere speeltijd moesten Marjan Brouwer (direct rood) en Gisela van Ankeren (2x geel) voortijdig inrukken. Ook Drs. Vijfje ontving een rode kaart.