WESTFRIESLAND - Voor alweer de vijfde keer op rij gaan we vanuit Uniek Sporten op zoek naar gehandicapte breedtesporters met een talent in de breedste zin van het woord.

Iemand die persoonlijke records heeft weten te verbreken. Iemand die een grote persoonlijke of sportieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Of iemand die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap. Ken jij zo'n sporter? Geef hem/haar op! Wie weet gaat jouw favoriet er met de titel en het prachtige prijzenpakket vandoor.

Schrijf een korte motivatie met daarbij een leuke foto of een filmpje en geef aan waarom de sporter die je nomineert de titel 'Uniek Sporttalent 2018' verdient.

Nomineer nu jouw sportheld!
De verkiezing Uniek Sporttalent is weer van start. Nomineer nu alvast jouw favoriete sporttalent voor de titel Uniek Sporttalent van 2018. Talenten kunnen tot september worden genomineerd, daarna zal de verkiezing echt van start gaan.

Deelname aan de verkiezing is open voor iedere Nederlandse breedtesporter met een handicap en met een leeftijd boven de 6 jaar. Topsporters en sporters die deelnemen aan een talentenprogramma vanuit NOC*NSF (met een A-, HP- of Selectiestatus) zijn van deelname uitgesloten.

Categorieën
De verkiezing bestaan uit 3 categorieën:
Categorie 1 – Sporters met een lichamelijke of visuele handicap
Categorie 2 – Sporters met een verstandelijke of meervoudige handicap
Categorie 3 – Teams, ploegen bestaande uit sporters met een handicap die gezamenlijk een sport beoefenen die ook in wedstrijdverband gespeeld kan worden en waarin de eindprestatie afhankelijk is van alle deelnemers.

Prijzen
De winnaar van elke categorie wint een bedrag van € 1.000,- te besteden aan sport,- en of spelmateriaal of coaching/training op maat. De sporters die op de 2 de plaats eindigen ontvangen een cheque t.w.v. € 250,- per categorie te besteden aan sportmaterialen.

De vereniging van de winnaar wordt ook nog eens blij gemaakt, omdat zij voor een totaalbedrag van € 4.000,- een stimuleringssubsidie kunnen aanvragen, te gebruiken voor de (door)ontwikkeling van de gehandicaptensport binnen de betreffende sportvereniging.

Huldiging in Johan Cruijff Arena
De verkiezing bestaat uit een algemene stemronde, een halve finale en een finale. De winnaars per categorie worden tussen 18 en 26 oktober bekend gemaakt. Op het Benefietdiner voor de Gehandicaptensport op 30 oktober 2018 in de Johan Cruijff ArenA worden de winnaars gehuldigd.

Meer informatie
Voor alle informatie en de nominatie van jouw sportheld, ga naar: https://www.unieksporten.nl/sporttalent/nomineer-nu