HOORN - Zwaluwen '30 gaat met een goed gevoel de winterstop in nadat het zaterdag een verdiende zege wist te behalen op EVC.

De thuisploeg van trainer Richard Bulterman was in het eerste half uur duidelijk de betere en scoorde door een kopbal van Diovaris Balentina na een voorzet van Leon Schipper. Het was aan keeper Roy Bakker van de Edammers te danken dat de gasten op de been bleven, maar in het laatste kwatier voor de rust werd EVC steeds sterker en op slag van rust zorgde Vincent Wissels de gelijkmaker.

Na de rust pakte de thuisploeg het weer goed op en was met name Jim Nelen een ware plaag voor EVC. Met een fraai schot zorgde hij na een uur spelen ook voor een hernieuwde voorsprong. Vijf minuten voor tijd gooide invaller Zakaria El Hayani het duel definitief in het slot: 3-1.

Zwaluwen '30 slaat met de zege een gat naar de onderste vier plaatsen en hervat de competitie op 20 januari met een uitduel bij Olympia Haarlem.