LIMMEN – De Blokkers blijft zicht houden op de vierde plek. De damesploeg van trainer/coach Luc Ebbeling deed op bezoek bij VV Limmen goede zaken, 1-3.

Luc Ebbeling noemde het een verdiende overwinning. ‘In algemene zin is dit een overwinning om trots op te zijn. We hebben gestreden en dan zie je het plezier in het veld. Het gezamenlijk doel nastreven brengt veel vreugde’, zei de coach na afloop.

In het eerste bedrijf begon De Blokkers wat onwennig, ook omdat Limmen goed uit de startblokken kwam. ‘Na vijftien minuten kwamen we beter in ons spel en konden goed de vrije man vinden.’ Uit een dieptepass was Amy van Haarlem voor het doel niet zelfzuchtig en legde neer op Denise Wouda die de 0-1 voor haar rekening nam. De bezoekers kregen kansen op neer, maar het was Limmen dat uit het niets op 1-1 kwam.

Met de wind in de rug kwam De Blokkers in het tweede bedrijf niet meer in gevaar. ‘We hadden controle en Limmen was niet meer gevaarlijk met hun snelle spitsen’, vervolgde Ebbeling. Na weer een dieptepass was het Wouda die rustig bleef en de bal keurig langs de keeper speelde. Ditmaal gaven de gasten de voorsprong, ondanks opportunistisch spel van de thuisploeg, niet meer uit handen.

De bevrijdende 1-3 kwam tien minuten voor tijd. Opnieuw was een diepe bal het begin van een doelpunt. Ditmaal ontving Reina Konijn de bal, omspeelde de keeper, was op wilskracht niet van de bal te krijgen waarna ze de 1-3 binnen schoot. Ebbeling: ‘De vierde plek is in zicht. Ik ben trots op mijn ploeg.’

Limmen – De Blokkers 1-3 (1-1)
0-1 Denise Wouda
1-2 Denise Wouda
1-3 Reina Konijn