HOORN – HV Veerhuys heeft afgelopen vrijdag uitgehaald tegen GZV Watergras. De Hoornse zaalvoetballers leken bij rust al zeker van de zege, maar gingen in het tweede bedrijf onverminderd door. Het zorgde ervoor dat de ploeg een monsterzege boekte, 13-3.

De overwinning die HV Veerhuys boekte op GZV Watergras, was een welkome. De laatste zege dateerde immers van 17 november toen TPP werd verslagen. Met een zesde plaats staat de ploeg van coach Antoine Gooijers er echter keurig voor. Tegen Watergras, de huidige hekkensluiter, toonde de Hoornse formatie dat het dit seizoen niet als degradatie kandidaat hoeft te worden gezien.

Tegen de bezoekers uit Gouda was Mo Darri behoorlijk op dreef. Met vier treffers bewees hij wederom zijn waarde voor de ploeg van Gooijers. Darri wist na acht minuten de ban te breken, waarna de score in rap tempo werd opgevoerd. Acht minuten na de openingstreffer stond de teller immers al op 6-0. Nadat Pals tweemaal doel trof, wist Darri zijn tweede en derde doelpunt te maken. Nog voor rust werkte jongeling Jorg Ooievaar de zesde binnen.

Doorpakken
Vaak laten ploegen de teugels vieren bij een dergelijke voorsprong. Veerhuys liet het echter niet na om te tegenstander te trakteren op een pak slaag. Mukhtar Suleiman, opnieuw Darri, Ooievaar scoorden. De tiende treffer viel via Mark Zwagerman. In de laatste vier minuten wist Younes Daari met twee goals zijn naam op het scoreformulier te brengen, en ook Suleiman kon scoren. Jaouad Essanoussi wist in die slotfase nog wel een hattrick te maken, al was van spanning logischerwijs geen sprake. Toch waren die drie tegentreffers niet nodig. ,,We waren slordig na de 10-0, dat is zonde" aldus Gooijers.