HOORN/VLISSINGEN - In de Eredivisie zaalvoetbal liep HV Veerhuys ondanks een 2-0 voorsprong tegen een nederlaag op tegen titelkandidaat ASV Lebo. Voor Hovocubo leverde de verre reis naar Zeeland een punt op in een tumultueuze wedstrijd.

Dat Veerhuys onderuit ging tegen het sterke ASV Lebo is geen schande en de promovendus liet met name in de openingsfase zien waar het dit seizoen nog toe is staat kan zijn. De ploeg van coach Antoine Gooyers nam een snelle en brutale voorsprong via doelpunten van Jorg Ooievaar en Younes Darri. Nog voor de rust kwamen de Amsterdammers terug tot 2-1 en nadat men in de tweede helft kort achter elkaar twee keer scoorde kon men uitlopen naar een ruime, ietwat geflatteerde, uitslag waarin Ben Youssef met vier goals de uitblinker was (2-6).

De wedstrijd van Hovocubo bij Groene Ster leverde een hoop tumult op. De thuisploeg kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, maar de vlam sloeg echt in de pan toen Yoshua St. Juste een klap op zijn achterhoofd kreeg en er binnen mum van tijd vijftig man op het speelveld stond om aan elkaar te duwen te trekken. De scheidsrechters die de hele avond al moeite hadden om het duel onder controle te houden lasten vervolgens een afkoelingsperiode in van 25 minuten. Uiteindelijk wist de landskampioen via doelpunten van Amir Molkorai en Lahcen Bouyouzan toch nog een punt over te houden aan het duel, maar dat hadden er gezien de kansenverhoudingen eigenlijk drie moeten zijn.

Fotografie: Frank Brussel