HOORN - De derby in de Eredivisie zaalvoetbal tussen Hovocubo en HV Veerhuys is in een doelpuntrijk duel een prooi geworden voor de thuisploeg: 8-7

De aftrap van de Hoornse derby was om 19:30 in een goed gevulde De Opgang. Veerhuys dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Eredivisie kwam tegenover Hovocubo te staan, die nu twee keer op rij kampioen van Nederland zijn geworden. De sfeer zat er goed in, aangezien de wedstrijd bijna uitverkocht was.

Na één minuut kwam Veerhuys op een 0-1 na een vrije trap van net buiten de cirkel van Younes Darri. Dit werd opgevolgd door de 0-2 van Mukthar Suleiman die na een defensieve fout van Hovocubo voor een leeg doel kwam te staan. Dit sterke begin van Veerhuys werd nog mooier aangezien ze na een ingestudeerde aanval de bal razendsnel bij de tweede paal wisten te krijgen en was het Aram Hakopov die binnen vier minuten voor de 0-3 zorgde. Hovocubo probeerde combinerend met tempo de weg naar het doel te vinden maar Veerhuys was te sterk achterin en was op de counter heel effectief. In de achttiende minuut wist Hovocubo op 1-3 te komen door een penalty van Zakaria Amrani na een overtreding. Veerhuys wist weer slim te onderscheppen en Suleiman die op scherp stond scoorde de 1-4 na een vlotte dribbel die hij afmaakte met de buitenkant van zijn rechter schoen. Op het einde van de eerste helft scoorde Lahcen Bouyouzan de 2-4 na een simpel maar fraai driehoekje door de verdediging heen.

Veerhuys was na de rust niet meer te herkennen, het team dat zo sterk wist te profiteren van de fouten van Hovocubo en zo sterk achterin bleek was niet meer aanwezig. Van minuut 24 tot en met de 27ste minuut ging de score van 2-4 naar 7-4. Echter in de 31ste minuut krijgt Bouyouzan een rode kaart na een sliding op Younes Darri die één op één zou gaan met de keeper. Darri benutte het spelersvoordeel door de 7-5 te scoren uit een lastige hoek. Veerhuys kwam weer terug in de wedstrijd, doch wist men een aantal kansen niet te benutten, zoals een 10-meter-trap van Jorg Ooievaar die gestopt werd door keeper Dave Stet. Wel scoorde Suleiman de 7-6 waardoor Veerhuys terug kon komen in de wedstrijd, alleen de klok tikte ook door. In de 40e minuut werd de 8-6 gescoord en hoewel Darri nog een 10-meter-trap benutte bleek de tijd tekort voor een terugkeer van de ploeg van coach Gooyers (8-7).