HOORN - Specifiek voor de budo sporters (judo, jiu jitsu etc.) van het voormalige sportinstituut Frits van der Werff is nu een nieuwe stichting opgericht. De stichting faciliteert alle budo activiteiten onder de naam: ‘BudoSportHoorn.nl’. Vanaf september kunnen de sporters terecht in een ruime nieuwe dojo op het sportpark van Zwaluwen 30 in Hoorn.

Op de nieuwe locatie is er extra ruimte voor tuimeljudo voor kinderen van 3 en 4 jaar, én is er ook extra ruimte voor ‘ouder-kind’ judo. Deze activiteiten zullen wekelijks op zaterdagochtend plaatsvinden.

Tuimeljudo vanaf 9 september in Hoorn
Tuimelen is een vrolijke beweegactiviteit voor peuters en kleuters vanaf 3 jaar. De sport kan gezien worden als voorbereiding op het kleuterjudo. Maar bovenal is het een stimulatie van de motorische ontwikkeling van het kind. De lessen duren 30 minuten. De eerste lessen starten 9 september in de ochtend (8.45 uur). Het is wel belangrijk om zich voor 1 september aan te melden. Dat kan op de website van budosporthoorn.nl.

Ouder - Kind judo: samen met je kind de mat op
Vanaf zaterdag 9 september start er ook een nieuwe groep ‘ouder-kind-judo’. Rollen, kruipen, duwen, trekken en op een speelse manier de basistechnieken en bewegingsvormen van het judo leren. En dat met je vader of je moeder samen! Voor deelname is geen judo ervaring nodig. De minimumleeftijd van de kinderen is 4 jaar. Ouder - Kind judo start ook zaterdag 9 september (van 9.45 uur - 10.30 uur). Belangrijk: graag aanmelden voor 1 september via budosporthoorn.nl

Voor nieuwe deelnemers (tuimelaars, kinderen en ouders) zijn een aantal judopakken beschikbaar die tijdelijk geleend kunnen worden. En iedereen mag altijd een keer gratis komen proberen.

NB. Alle overige activiteiten van Budosporthoorn starten al op maandag 4 september!